Dissabte 13 abril 2024

Ajustament personal i social

Activitats

Les activitats d’ajustament social son el conjunt d’activitats dirigides a la persona que, amb la seva participació directa, l’habiliten i milloren la seva relació amb l’entorn cívic, la seva autonomia personal i afavoreixen el benestar personal òptim, harmònic i equilibrat.

Aquestes activitats ocupen el 50% del temps diari al Centre.

Formació

Permet mantenir aprenentatges instrumentals, actualitzar coneixements de cultura general, noves tecnologies, estimular funcions cognitives i millorar les competències personals.

Projecte

Cooperar i treballar en equip fins assolir el resultat que ens proposem. Experimentar i participar en el procés creatiu d’escollir un projecte, planificar les etapes, realitzar-les i presentar el resultat en públic.

Activitat física

El centre ofereix l’exercici físic a través de les activitats de ball, esport, gimnàs de manteniment, caminades i relaxació.

Piscina

El curset de natació vol que la persona gaudeixi de l’exercici físic i es mantingui en forma. Es realitza setmanalment a les instal·lacions del Club natació Sabadell de Can Llong.

Equinoteràpia

Es pretén afavorir la relació social de les persones amb un entorn natural i el cavall com a mediador. Es fa a la Hípica de Can Taió a Santa Perpetua de la Moguda.

Teatre

Assagem petits papers a diferents obres de teatre. Ens fiquem a la pell de personatges molt diversos i provem diferents formes d’expressar-nos.

Disseny

A través del dibuix i altres arts i tècniques com modelatge en fusta fem creacions molt maques.

Cant Coral

Setmanalment la coral assaja el seu repertori de cançons i actua a la Festa de l’Entitat i d’altres esdeveniments. També tenim un CD de nadales.

Reunió grup

El grup de companys és molt important.          Estem moltes hores junts, fem ocupacions i compartim activitats, sortides i festes.                  Les reunions ens permeten organitzar-nos, resoldre conflictes, aclarir dubtes i informar-nos de les coses del taller.

Sortides

El taller organitza activitats d’inclusió social.  

  Anem a restaurants, al teatre i cinema, a visitar museus, exposicions, fàbriques, parcs d’atraccions, llocs emblemàtics com el Camp Nou, al Saló del Còmic, a passejar per diferents ciutats.

Aquestes activitats ens permeten experimentar i gaudir de temps de lleure amb els companys i monitors de taller, conèixer llocs diferents, relacionar-nos amb altres persones. 

Són activitats altament motivadores i escollides per nosaltres. Sortim cada setmana pel barri, cada trimestre fem una sortida de tot el dia i a l’estiu ens anem tres dies de viatge.

Festes

Celebrem festes tradicionals com la castanyada-halloween, el carnestoltes o Sant Jordi. 

També celebrem el Nadal amb un dinar especial i amb la festa del Tió, i abans de les vacances d’estiu anem a sopar i fem la festa d’estiu.