Divendres 12 juliol 2024

Història

PROLABORAL XALEST

25 anys compartint experiències

A l’inici del curs 1996/1997 un grup de 18 famílies vam signar un acord entre nosaltres mateixos de donar resposta a l’atenció i activitat dels nostres fills i filles.
Vam començar més per necessitat que per voluntat, més amb por que amb confiança però amb més coratge que feblesa.

L’objectiu inicial: donar resposta, per la inexistència de la mateixa, d’atenció i ocupació als nostres fills. Mica en mica, però, aquest objectiu es va anar configurant en resposta qualitativa, més pedagógica que impositiva, estimuladora, engrescadora, posant el benestar per davant de tot.

 

       Tots els pares volem el mateix: la felicitat dels nostres fills, l’atenció digna, el seu valor social reconegut i respectat, un entorn familiar, estimulador i engrescador, promocionador de capacitats. Un tracte d’acord amb la seva edat i inquietuds i sense cap limitació per les dificultats personals i individuals.

Mica en mica, també vam configurar un equip profesional que ha anat donant forma a les nostres demandes.

     Hem anat creixent i ara som una família nombrosa, però per sobre de tot una familia. Durant aquests anys hem dut a terme un treball constant de lluita, de reivindicació per anar millorant, per anar adaptant-nos a les necessitats que van sorgint. Hem viscut bons moments i també moments difícils. La crisi també ens ha afectat i també ens ha fet més forts, més creatius.
Som conscients que el nostre treball és necessari, que donem qualitat als serveis de la nostra ciutat, de la nostra comarca. No anem sols, tenim la confiança i el suport de la ciutat, dels seus gestors i dels seus ciutadans, sense vosaltres res és possible. Enguany que celebrem el 25è aniversari volem compartir amb la nostra ciutat la nostra història, una història que esteu tots convidats a conèixer i a formar part, si us bé de gust perquè, amb paraules de Martí i Pol: “tot està per fer i tot és possible”.

Antoni Hernàndez i Grau

President d’honor